Reseptejä

Ricotta-pinaattitäytteiset raviolit

Pastataikina:
4,5 dl Durumjauhoja
3 Munaa
(vettä)

Täyte:
250 g Ricotta-juustoa
300 g Pinaattia
1 rkl voita
2 rkl Parmesaania
Muskottia
Suolaa
Mustapippuria

Täyte


Tee pastataikina. Sekoita jauhot ja munat mieluiten monitoimikoneessa, kunnes muodostuu pallo. Lisää tarvittaessa hieman vettä. Vaivaa taikinaa vielä käsin muutama minuutti, kunnes taikina on sileää ja kimmoisaa. Laita taikina kelmuun ja jääkaappiin.

Valmista täyte. Sulata voi paistinpannussa ja lisää pinaatti. Paista pinaattia n. 5 min, kunnes se on pehmennyt ja painunut kokoon. Laita pinaatti kulhoon ja hienonna se haarukalla. Lisää ricotta- ja parmesaanijuusto sekä mausteet. Sekoita huolellisesti.

Jos omistat (ja osaat käyttää) pastakoneen, niin tee raviolit koneella. Mikäli et, voit tehdä raviolit myös käsin. Pastataikinasta tulee tehdä ohuita, n. 1 mm, paksuisia levyjä, ja ota niistä pieniä pyörylöitä. Laita pyörylöille täytettä, kastele reunat vedellä, ja paina reunat kiinni. Tuorepasta tulee jauhottaa, jottei ne tartu kiinni toisiinsa. Myös pastalevyt kannattaa jauhottaa valmistuksen ajaksi.

Kun raviolit ovat valmiit, keitä niitä runsaassa kiehuvassa vedessä n. 3 min. Nauti raastetun parmesaanin kera. Hyvää!!!


Vohvelit suolaisella ja makealla täytteellä

6½ dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
3 tl leivinjauhetta
4 dl maitoa
2 munaa
2 dl kivennäisvettä
150 g voisulaa
1 dl kermaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maito, sekoita sileäksi. Lisää munat, kivennäisvesi, voisula ja viimeiseksi vaahdotettu kerma.
Anna turvota 1h.
Paista vohvelit vohveliraudalla.


Suolainen täyte 1:

250 g kinkkua
1/2 paprika
2 dl ranskankermaa
1 dl majoneesia
Situunamehua
Sinappia
Suolaa
Mustapippuria

Kuutioi kinkku ja paprika. Sekoita majoneesi ja ranskankerma, lisää kinkku ja paprika. Mausta tarpeen mukaan. Nauti vohveleiden kera tai vaikkapa kerrosleipien täytteenä.

Suolainen täyte 2:

180 g pakastettuja katkarapuja
2 keitettyä kananmunaa
2 dl ranskankermaa
1 dl sitruunamajoneesia
Sitruunapippuria
Suolaa
Tilliä


Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan. Hienonna kananmunat. Sekoita majoneesi ja ranskankerma, lisää katkaravut ja kananmuna. Mausta tarpeen mukaan. Lisää hienonnettua tilliä.

Makeaksi täytteeksi perinteisesti mansikkahilloa ja kermavaahtoa! Kyllä tekee kauppansa!


Basilika-aioli

2,5 dl rypsiöljyä
1 kananmuna
1-2 valkosipulin kynttä (käytän valmista murskaa silloin kun laiskottaa)
1/2 sitruunan mehu
1 tl suolaa
1 tl dijon sinappia
nippu basilikaa

Tää on loistavan helppo, kun käyttää Bamixia, heittää vaan kaikki aineet korkeaan, kapeaan astiaan, ja laittaa sekoittimen koneeseen. Minuutti, ja saat aivan älyttömään hyvän majoneesin! Majoneesia voi vaihdella loputtomasti, esimerkiksi paahdettua paprikaa ja chiliä lisäämällä saat chilimajoneesin. Silloin kannattaa kuitenkin jättää pois sitruuna ja basilika.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti